lauantai 7. toukokuuta 2011

Yhdistyksen alkumetrit

Vakka-Suomen Eläinsuojeluyhdistys ry:n perustava kokous pidettiin tammikuun lopulla 2011. Yhdistys saatiin virallisesti rekisteröityä huhtikuun 11.pvä. Rekisteröinnin jälkeen pidimme vuosikokouksen, jossa määrättiin jäsenmaksun suuruus, hallitus, toimintasuunnitelma ym. tärkeää.
Hallituksen jäsenet asuvat Laitilassa ja Uudessakaupungissa.
Yhdistyksen toimintasuunnitelma vuodelle 2011 on seuraavanlainen:
"Eläinsuojeluyhdistyksen ensimmäisenä toimintavuonna pyrimme lisäämään yhdistyksen tunnettavuutta mm. osallistumalla erilaisiin tapahtumiin, olemalla aktiivinen internetissä sekä jakamalla esitteitä. Pyrimme auttamaan ihmisiä eläimiin liittyvissä ongelmissa ja parantamaan eläinten elämänlaatua yksilöitä arvostaen.
Varoja yhdistys pyrkii keräämään jäsenmaksuilla ja myymällä tuotteitaan.
Jotta yhdistys pysyisi tulevaisuudessakin toimeliaana, pyritään jakamaan vastuuta ja ottamaan vastaan apua mahdollisimman laajalti. Yhteistyö muiden yhdistysten ja yritysten kanssa on toivottavaa.
Yhdistys pyrkii aloittamaan valistustyön vuoden aikana, ja tehdä ongelmissa auttamisen lisäksi myös ennaltaehkäisevää eläinrakkautta ylistävää työtä.
Yhdistys tahtoo tulla tunnetuksi niin lemmikkieläinten, kuin tuotantoeläinten ja luonnoneläintenkin ystävänä."

Perustavan kokouksen jälkeen olemme osallistuneet kahteen puolivillien kissojen loukutukseen, toinen Uudessakaupungissa yhteistyössä Dewi ry:n kanssa, toinen Laitilassa yhteistyössä Resyn kanssa. Molemmissa V-S Eläinsuojeluyhdistys on ollut aktiivinen toteuttaja ja puuhailija. Ukissa tähän mennessä on loukutettu 10 aikuista kissaa ja pois haettu 3 kissanpentua. Laitilassa paikalta pois saatiin 6 aikuista kissaa.

Puheluita yhdistykselle on tullut yli kolmekymmentä. Pääosin puhelut koskevat kissoja. Vieraita kissoja jotka ovat haitaksi, kissoja joista ihmisillä on huoli, tai omia kissoja joita ei tahdota pitää.

Ihmiset ovat osoittaneet aktiivisesti kiinnostusta yhdistystä kohtaan, ja paljon on tullut myönteistä palautetta.

Yhdistyksellä ei ole tähän mennessä oikeastaan ollut rahaa, mutta mukana toiminnassa olleet ovat vapaa-ehtoisesti käyttäneet rahaa kissanruokaan, matolääkkeisiin ja bensaan, sekä mm. tulostaneet esitteitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti